Línia editorialA Cruïlla creiem en una literatura de qualitat capaç de formar lectors i crear-ne de nous.

La literatura de qualitat és capaç de crear lectors perquè fomenta el gust per llegir, afavoreix la imaginació, la creativitat, el sentit de l’humor, l’oci cultural, la diversió i l’emoció per l’aventura.

Cada llibre llegit esdevé una oportunitat per viure una experiència nova i excitant, i encoratja el desig de llegir-ne més.

La literatura de qualitat forma lectors en tant que la lectura és el millor instrument per acompanyar els infants en el seu procés educatiu; en la descoberta del món, d’ells mateixos i dels altres i els ajuda també a desenvolupar les seves capacitats personals.

Llegir ens presenta noves perspectives existencials, ens provoca o ens convida a situar-nos en altres realitats i a recórrer altres contextos i vides. D’aquesta manera, la lectura acompanya el creixement de la persona en tots els aspectes: cognitiu, interior, emocional, social, ètic. 

A través de les nostres publicacions literàries, cerquem formar lectors crítics, amb capacitat de transcendir-se, consciència social i respecte pel medi ambient i la natura.

Els infants i els joves, com els adults, estan immersos en el món que ens ha tocat viure. La literatura de Cruïlla subratlla els aspectes positius d’aquest món però, alhora, ajuda els lectors a comprendre’l, posicionar-se i criticar-lo, a més de potenciar que es comprometi a participar-hi per transformar-lo i fer-ne un lloc millor.

A més, la línia editorial d’Editorial Cruïlla està íntimament lligada i implicada amb la promoció de la llengua i la cultura catalanes, tant com a llengua de lectura com de creació literària. Aquest compromís té un bon exponent en la convocatòria anual dels Premis Literaris El Vaixell de Vapor i Gran Angular, així com amb la publicació contínua d’obres d’autors catalans consagrats o novells i de traduccions de col·leccions i publicacions d’èxit internacional per als lectors catalans.