Pla Lector Construïm
 

Catàleg

Fer lectors significa impulsar l'èxit escolar, la creativitat, l'autonomia, l'autoconfiança i la satisfacció dels alumnes. T'ajudem a construïr les bases de futurs bons lectors! Nou programa de lectura per construir les bases de bons lectors a Primària. Integrat a l'entorn Construïm Digital, en l'àrea de llengua catalana.

 
Ara hi pots accedir des de l'entorn Construïm Digital si ets usuari dels llibres de llengua catalana del projecte o bé en obert des d'aquí. Tria un cicle per veure els títols i les activitats!
 
 
 
 
 
 
La construcció de bons lectors és un dels reptes principals a l'etapa de Primària. La nova proposta de pla lector del projecte Construim pretén respondre-hi proporcionant als docents diferents eines:
 
  • Qualitat literària, amb lectures seleccionades que conviden els alumnes a desenvolupar el pensament crític, enriquir el seu aprenentatge i despertar-los el gust per llegir.
  • Autoria de KM 0, perquè les lectures que es treballen són obra d'autors i autores amb gran reconeixement en l'àmbit cultural català.
  • Flexibilitat, perquè la selecció de títols dle pla permet adaptar-se a les diferents necessitats, nivells i gustos de cada lector i treballar la lectura des de diferents àmbits i enfocaments.
 
Des de l'àrea de Llengua catalana es proposa una lectura per a cada trimestre en tots els cursos del projecte Construïm per a Primària. Cada llibre s'acompanya d’una sèrie de recursos i activitats ubicats a Construïm Digital, l'entorn virtual d'aprenentatge del projecte Construïm:
 
  • Recursos digitals: El treball de cada llibre es fa a través de recursos i activitats en format digital que giren al voltant de tres eixos: comprendre, parlar i crear
  • Activitats individuals: Cadascuna de les lectures disposa d’una proposta d’activitats individuals descarregables per l’alumne.
  • Orientacions didàctiques: Document per als docents amb orientacions didàctiques i la temporalització de les activitats.
 
A més... l'autor de cada lectura presenta el llibre als alumnes en un vídeo i en llegeix un fragment per fer l'activitat més engrescadora.
 
 
 
Per conèixer la proposta i les lectures incloses en el pla, consulta el catàleg.