Premis del Grup SMEl Grup SM convoca diversos premis literaris a nivell internacional per promoure l'escriptura o la il·lustració, amb els quals pretén: 

  • • Retornar a la societat els beneficis de l'activitat editorial a través de la Fundación SM
  • • Donar suport als autors i il·lustradors
  • • Promoure la creació literària de qualitat per a nens i joves que fomenti el gust per llegir

 

Premis El Barco de Vapor i Gran Angular

Els premis El Barco de Vapor i Gran Angular es convoquen a tots els països on és present el Grup SM.

A nivell estatal es convoquen edicions a les quals hi pot participar qualsevol autor de qualsevol procedència i nacionalitat que presenti el text en llengua castellana, d'acord amb les bases de la convocatòria de cada edició. També es convoquen edicions en gallec (O Barco de Vapor) i en euskera (Premio de Literatura Infantil Baporea).

 

Premi Internacional d'Il·lustració Fira de Bolònia-Fundación SM

Aquest guardó és un reconeixment a la il·lustració infantil i juvenil. S'adreça a artistes menors de 35 anys i, des de l'any 2009, es lliura a alguna de les obres dels quals hagin estat seleccionades per a l'Exposició d'Il·lustradors que s'organitza dins la Fira Internacional del Llibre Infantil i Juvenil de Bolònia.

El Premi Internacional d'Il·lustració SM es va crear el 1991. Fins al 2009 la Fundació SM va impulsar el guardó en solitari i és a partir del 2009 que el premi es convoca en col·laboració amb l'organització de la Fira de Bolònia i esdevé l'actual Premi Internacional d'Il·lustració Fira de Bolònia-Fundación SM. El guardó té una dotació de 30.000 $.

 

Més informació i bases al web del Grup SM