Qui somCruïlla és una editorial dedicada a la publicació de llibres de literatura infantil i juvenil i materials educatius per a les escoles. El Vaixell de Vapor i Gran Angular són les col·leccions més conegudes i emblemàtiques de l'editorial. Cruïlla pertany al grup editorial SM, present en diversos països d'Amèrica Llatina. Tant Cruïlla com el grup destinen els beneficis a programes i obres de caire social que gestiona la Fundació SM.

 


HistòriaDes de 1984 l'Editorial Cruïlla es dedica a la publicació de llibres per a infants i joves incidint en un doble vessant educatiu i literari.

Durant els anys 90 la història de l'editorial avançà de forma indestriable de la normalització de la llengua i la recuperació de l'ús social i cultural del català, així com de la immersió lingüística a les escoles.

Avui, en ambdós àmbits -l'educació i la literatura-, Cruïlla manté el mateix compromís amb la llengua, la cultura i l'educació catalanes.

 

 

Filosofia i valorsCruïlla és un punt de trobada d'autors, il·lustradors, editors i professionals diversos que fan possible la publicació d'obres literàries i materials didàctics de qualitat per a infants i joves.

La nostra voluntat és oferir continguts i serveis culturals i educatius que siguin un instrument d'utilitat i d'ajuda a totes les persones que treballen per fer una societat més lliure i humana, ja sigui des del món de la cultura i l'educació com des de la família o altres àmbits d'influència.

 

 

Grup SMEditorial Cruïlla forma part de les empreses que constitueixen el Grup SM, un grup editorial amb una gran tradició a Espanya i una creixent presència internacional.

Els orígens del grup es troben en la iniciativa d’un conjunt de professors marianistes que van començar a recollir apunts i manuals d’ensenyament en volums. Aquesta activitat desembocà, el 1977, en  la creació de la Fundación Santa Maria com a capital fundador d'Ediciones SM.

 

 

Foreign RightsCruïlla is a publishing house specializing in books in the Catalan language for children and young adults.

Our best-known collection for children’s literature is El Vaixell de Vapor, divided into four reading levels according to difficulty. This collection includes a wide range of the best children’s literature in Catalan and has been illustrated by over 200 Catalan illustrators. It also includes other notable works that have been translated into Catalan from other languages.

 

 

Sala de premsaSecció de notícies i actualitat sobre l'editorial.

Consulta la sala de premsa si vols informar-te sobre la nostra activitat. També disposa de galeries d'imatges i materials descarregables per ampliar informació.