Notícies

Cruïlla obre nous cursos en línia per a mestres i professors dins el programa Acompanya

Editorial Cruïlla obre dos nous cursos per a mestres i professors dins el programa de formació en línia Acompanya dirigit a usuaris dels projectes de l'editorial. Les noves propostes consisteixen en un curs d'Educació Emocional per a mestres d’Infantil i un altre sobre com planificar, dur a terme i avaluar un pla de digitalització adreçat a docents de qualsevol etapa educativa.

El programa Acompanya en línia es va iniciar el curs passat amb una oferta de formació en les noves metodologies que són presents en el projecte Construïm per a Primària i ESO (Aprenentatge cooperatiu, Intel·ligències múltiples, Canvi digital, Gestió del Canvi) en què van participar més de 600 docents de prop de 400 centres.

Aquest semestre ampliem l'oferta per tal que més mestres i professors esdevinguin experts en el seu projecte.

El nou curs d'Educació Emocional per a usuaris del projecte d'Educació Infantil Rialles és una proposta elaborada pel professor José Ramiro Viso, doctor en Psicologia i expert en Intel·ligència Emocional. El curs consta de tres seqüències que mostren com dur a terme una estratègia d'educació emocional que involucri també el centre per tal que sigui efectiva, amb propostes concretes per generar un clima favorable a l'expressió i la regulació emocional, activitats i tàctiques de lideratge emocional per al professor.

El segon curs que s'estrena aquest semestre és una guia per posar en marxa, implementar i avaluar un pla de digitalització a partir de l'entorn Construïm Digital. El curs, que es titula Aprenentatge Total, dona les claus per definir els objectius del pla incloure'ls en la programació didàctica de manera esglaonada (des de l’ús de continguts digitals en les exposicions fins a l’elaboració de les pròpies propostes didàctiques, l’atenció de la diversitat i l’avaluació en línia). La proposta està pensada tant perquè es pugui dur a terme en una sola aula com en més d’un curs o etapa... i hi poden accedir els usuaris de Rialles i Construïm.

L'oferta formativa d'Acompanya està formada per continguts teòrics i pràctics. La finalitat del programa és, sobretot, acompanyar el professor en l'ús del projecte amb l'objectiu que se senti expert amb la proposta pedagògica i els materials i els pugui emprar amb creativitat i flexibilitat, adaptant-los a les seves necessitats i a les de la seva aula.

Els continguts dels cursos estan disponibles tot l'any per tal que puguin servir de material de consulta en qualsevol moment. D'altra banda, els cursos disposen d'un servei de guiatge per part d'un tutor expert que s'encarrega d'atendre els dubtes dels participants i de fer una valoració qualitativa i personalitzada dels casos que els professors que segueixin els cursos decideixin presentar. El seguiment complet d'un curs (estudi de tots els materials i presentació del cas a l’expert) dona dret a un diploma que n'acredita l'aprofitament.

El programa Cruïlla Acompanya compta amb l'aval de l'èxit de l'experiència per part d'Ediciones SM -del Grupo SM, del qual forma part Cruïlla- que ofereix cursos en línia a docents des de fa 3 anys. En aquest temps més de 10.000 mestres i professors de l'estat han seguit els continguts formatius del programa.

 

 

Més informació

Programa Cruïlla Acompanya
Demo