Notícies

II Premi Docent de l'any de la Fundació Jordi Sierra i Fabra i Cruïlla

Carmen Albana Sanz, mestra del Col·legi Nostra Senyora de Montserrat de Parets del Vallès i Virginia Espejo, psicòloga del mateix centre educatiu són les guanyadores del Segon Premi Docent de l’Any de Catalunya que impulsen la Fundació Jordi Sierra i Fabra amb la col·laboració d'Editorial Cruïlla.
 
Carmen Albana treballa actualment en una investigació per tal d’avaluar l’impacte que el projecte d’Educació Emocional portat a terme al Col·legi Nostra Senyora de Montserrat ha provocat en alumnes i famílies. Aquesta investigació va cridar l’atenció al seu país d’origen, Uruguai, des del qual va ser convidada per compartir la seva experiència sobre l’Educació Emocional amb els participants del post-grau en Innovació Pedagògica de la Universitat de Montevideo.
 
Virginia Espejo, precursora i principal responsable del projecte d’Educació Emocional al centre, també ha estat convidada a compartir les seves experiències en aquesta comunitat de docents.
 
Com a conseqüència de la seva col·laboració amb la Universitat de Montevideo, totes dues han tingut l’oportunitat de portar a terme la implantació de programes d’educació emocional a centres escolars ubicats en zones forçament desfavorides de l’Uruguai.
 
El jurat ha dictaminat de forma unànime que el seu projecte mereix ser reconegut en tant que “respon a una necessitat social, i més amb uns nens i nenes amb una situació sociocultural desfavorida i precària a tots nivells, alhora que no està contemplada en el currículum ordinari. Arribar a ser competent a nivell emocional és la base pel desenvolupament integral dels alumnes i és una educació continua i permanent. És un aprenentatge per la vida."
 
El lliurament del guardó i la festa homenatge a les guanyadores tindrà lloc el proper 19 d'octubre al Centre Cultural de la Fundació Jordi Sierra i Fabra.
 
El Premi Docent de l'any és una iniciativa que l'escriptor Jordi Sierra i Fabra va voler impulsat a través de la seva Fundació amb l'objectiu de reconèixer la tasca dels docents que s'esforcen per tenir cura i donar una bona educació als alumnes i que compta amb la col·laboració d'Editorial Cruïlla. En la primera edició va rebre el guardó la professora d'Història de l'Art a l'Escola Massana de Barcelona Bruna Scotto Tovani.
 
El premi consisteix en un diploma acreditatiu expedit per la Fundació Jordi Sierra i Fabra, a més d’una biblioteca bàsica amb els títols de Jordi Sierra i Fabra publicats per Cruïlla i un lot de llibres per a l’últim centre en el qual el guanyador imparteixi o hagi impartit classes.
 
 
 
II Premi Docent de l'Any a Catalunya. Acte de lliurament
Dijous 19 d’octubre, a les 19.30 h.
Centre Cultural de la Fundació Jordi Sierra i Fabra
Carreras i Candi, 80 – Plaça de l’Olivereta de Sants (Barcelona) 
 
 
• Més informació