Recursos didàctics

En aquesta secció podràs trobar un seguit de propostes d'activitats per dur a terme a l'aula. Es tracta de suggeriments de tipus transversal, alguns de les quals estan pensats per a la tutoria, i que pretenen servir com a font d'inspiració als docents perquè els puguin posar en pràctica seguint la proposta o adaptant-la a les seves necessitats.  

Estem actualitzant aquest espai. El podràs consultar aviat.

 

Destacats

 

ESO. Patrimoni de la humanitat

Amb aquesta activitat els nois i noies hauran de planificar una campanya publicitària per donar a conèixer la seva localitat, un indret o un monument que vulguin promocionar en una hipotètica candidatura a Patrimoni Mundial.

Veure el recurs

Educació Primària. Emocions i sentiments

Amb aquesta dinàmica mostrarem als alumnes la importància dels colors per generar emocions a través de l'anàlisi dels sentiments que els desperten les obres d'art en blanc i negre o en colors.

Veure el recurs

 

Educació Infantil. Aprendre a conviure

Amb aquesta activitat ajudaràs els alumnes a conèixer-se millor ells mateixos i als companys, tot a partir del treball de valors: l'autoestima, la tolerància i la responsabilitat.

Veure el recurs

ESO. Els aliments superflus en la dieta

Què passa quan, al costat d'una escola, s'instal·la una botiga de llaminadures? Us proposem que els alumnes facin una dramatització representant les diferents parts d'un conflicte relacionat amb l'alimentació saludable.

Veure el recurs

 

Educació Primària. Carta d'un migrant

Per què les persones decideixen migrar? En aquesta activitat els alumnes hauran de posar-se a la pell d'un migrant, i explicar en una carta les raons de la seva decisió i com se sent després d'arribar a Catalunya.

Veure el recurs

ESO. Dia de la llengua materna

En motiu del Dia de la Llengua Materna us proposem que feu uns mots enreixats humans amb els vostres alumnes. Cadascun d'ells serà una lletra i, a partir de les definicions que els llegiu, s'hauran de col·locar en la posició correcta.

Veure el recurs

 

Educació Infantil. Les fruites

Endevina, endevineta... quina fruita és aquesta? Activitats i endevinalles perquè els més petits aprenguin els noms de les fruites.

Veure el recurs

Primària. El millor final per a la teva pel·lícula preferida

Aquesta activitat us farà descobrir els directors i estrelles de la classe: els alumnes hauran d'escriure un final diferent per a una pel·lícula que els agradi i representar-lo!

Veure el recurs